Следвайте ни

Джудист от Пазарджик влезе в схватка с пандемията

viber icon

Треньорът по джудо от пазарджишкия спортен клуб "Кодокан" Иван Вакарелски отново застана на първа линия в борбата срещу коронавируса. Преди дни той се завърна в Областната болница след няколко месеца отсъствие и вече се труди като болногледач в Първо вътрешно отделение. То е едно от ковид отделенията на държавното лечебно заведение. 

30-годишният спортист, който е родом от град Белово, беше първият доброволец, който в началото на месец май влезе в ковид сектора на Инфекциозно отделение като санитар. Тогава той работи и живя в болницата в продължение на 47 дни.

„Болницата има нужда от помощ и затова отново съм тук. През май за първи път станах доброволец, сега отново съм готов да помагам, докато е необходимо. Този път обаче положението с болните е много по-тежко от това, което видях през пролетта“, разказа Вакарелски.

В задълженията му при повторното включване като доброволец са обгрижване на пациентите, дезинфекция, хранене, санитарни дейности. Казва, че от предпазни средства и облекла в отделението не се пести - има достатъчно, за да се предпазват хората на първа линия. Ала признава, че въпреки това се притеснява да не се зарази. Тази полезна доза страх го кара да бъде още по-предпазлив.

Иван Вакарелски е треньор и състезател по джудо в Спортен клуб „Кодокан“. Води спортната секция на клуба в Белово. Освен това е учител в родния си град, в Спортното училище в Пазарджик и в Септември. Хобито му е пчеларството. 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?