Следвайте ни

Дива котка потъна в утайник, спасиха я

Полицейска проверка откри двумесечна сърничка в частен дом

viber icon

След постъпил сигнал на „зелен телефон“ за попаднала в утайник на консервна фабрика в с. Черногорово дива котка, която е защитен вид по Закона за биологичното разнообразие, е извършена е проверка на място, при която е установено, че сигналът е основателен. 

Дивата котка се е намирала в утайник, от който не била способна да излезе със собствени сили. Престояла е там над 10 дни /по данни от подателя на сигнала/.

В резултат на действията на служителите на инспекцията, тя е извадена от "капана" и освободена в природата.

При проверка от служители на РУ на МВР-Велинград е установено, че в частен дом в с. Побит камък се отглежда сърна на възраст около 2 месеца. Случаят е препратен по компетентност на РИОСВ-Пазарджик от Районна прокуратура – Велинград. При запознаване с изпратените документи е установено, че е извършено нарушение на чл. 22, ал. 1 от ЗЖЖ от собственик на диво животно (сърна), който не е изпълнил в законоустановения срок задължението си да извърши регистрацията му в РИОСВ – Пазарджик. Съставен е АУАН, а животното е иззето и предадено за съхранение на ТП ДГС„Селище“ до приключване на производството.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?