102

Дисципът реши: Четирима наказани и глоба за Брацигово, още шестима футболисти са сред санкционираните

Футболният тим на Брацигово остана без четирима от играчите си за следващите 2 мача, реши Дисциплинарната комисия при ОС на БФС - Пазарджик. Йордан Батаклиев, Христо Мишев, Илиан Величков и Борис Благоев отпадат от сметките на своя клуб за предстоящите ключови мачове с Балкан и Чико-Бунара заради наказание по чл.22 ал.2 б. „К“ от Дисциплинарния правилник на БФС - "обида на длъжностно лице". На ФК Брацигово по доклад е наложена и имуществена санкция от 62,50 лв. 

За натрупани 9 на брой жълти картони 2 мача принудително ще пропусне Димитър Шиников от Спартак (Калугерово). Отново заради натрупани картони(5 на брой) само следващия мач на своите тимове ще пропуснат Атанас Стайков от Вихър (Ветрен), Йордан Михайлов от Чико-Бунара (Бяга), Ангел Цоклинов от ФК Сарая, Стоян Блажев и съотборникът му в Марица (Белово) Венцислав Ганев.

По доклад с глоба от 62,50 лв. е наказан Чепинец (Велинград).

Във връзка с многобройните запитвания до редакцията от заинтересовани клубове и лица относно статута на двубоя Брацигово - Сарая(прекратен или не) разяснение даде шефът на ОС на БФС - Пазарджик Йордан Линков. 

"Всяка дисциплинарна комисия работи на базата на доклади и документи. За въпросния мач главния арбитър е дал продължение от три минути след редовното време. При нападение на Брацигово по фланга страничният арбитър вдига флага за нарушение в атака, което веднага е маркирано и от главния. Двама състезатели на домакините са оспорили решението му и получават жълт картон.
Последвала е разпра и със страничния съдия, за което същите състезатели са изгонени. В последвалия доклад главният арбитър е описал действията на още две лица от домакините, които са го обиждали и са оказали тормоз. След грозните сцени той свири и край на срещата, но за прекратяване на може да се говори", уточнява Линков. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?