Директорка призова: Дайте wi-fi на съседски деца, за да могат да учат!

"Споделен интернет" помага на деца във Ветрен да продължат дистанционното образование

Част от възпитаниците на едно от училищата в региона – ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ във Ветрен, изчерпаха лимита на мобилния си интернет, а им предстои дистанционно обучение повече от месец. След като деца и родители споделили за проблема с директорката Лена Парова, тя разпространи в социалните мрежи призив, който би могъл да помогне не само на малчуганите във Ветрен, но и на други места, където има подобни затруднения:

Уважаеми родители,

Днес една част от нашите ученици вече са изчерпали лимитите за мобилен интернет и не могат да достигнат до видеоуроците, които учителите ни подготвят за тях ежедневно.

Призоваваме тези от Вас, които ползвате кабелен интернет, да споделите паролите на рутерите на Вашите съседи, за да могат децата им да продължат да учат – написа в почивните дни Лена Парова.

Бъдете великодушни! Нека заедно помогнем на учениците по пътя на учението и израстването им!

Директорката казва, че неочакваният проблем се е явил за около 15 деца. Ветренци обаче откликнали веднага на нейния апел, така че сега се търси решение за около петима възпитаници на местното училище.

„За мен това е наистина голямо постижение и благодаря на ветренци за разбирането към децата! Отново показахме, че сме заедно! Нямаше как да се получи, ако не бяхме заедно и не си вярвахме!“.

Парова допълва, че възпитаниците на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ още от самото начало много добре се справят с предизвикателствата на дистанционното обучение, защото и преди това работата с компютри и технологии е била широко застъпена в ежедневните им занимания. Помогнала и добрата подготовка на учителите, на които директорката също не пропуска да благодари. Малка част от децата нямали свои компютри и телефони. Но пък училището имало таблети от голямо дарение, които стигнали за всички нуждаещи се.

Лена Парова приема дистанционното обучение не само като трудност, но и като ценен урок. Той би могъл да се приложи и при обичайните за зимата грипни ваканции занапред. След първоначалната несигурност дали ще се получи, колегите й започват да работят все по-уверено и във виртуална среда. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
minko

minko

07.04.2020 | 08:22

Съседските деца нямат родители? Родителите им не ползват интернет?

Отговори
0 2
Четете

Четете

07.04.2020 | 09:52

Четете внимателно! Говори се за деца от бедни семейства или останали без заплати в кризата. Видеоуроците източват бързо лимита. А ако един родител не е сигурен с какви пари ще разполага, ще смее ли да подпише по-скъп догововор с мобилен оператор?

Отговори
0 0

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?