Следвайте ни

Директорът на Спешна помощ в Пазарджик е с коронавирус

viber icon

Директорът на областния Център за спешна медицинска помощ в Пазарджик д-р Борис Манев е положителен за коронавирус. Новината е съобщил самият той в профила си във „Фейсбук“.

По собствените му думи той е подложен на тежка терапия и здравословното му състояние не позволя дистанционно управление на звеното.

„Колеги, вирусът ме победи! Изолиран съм и на сериозна терапия. Трета вечер с 38.4 и пълна адинамия! Съжалявам, не мога да бъда координатор за хоспитализации, какъвто бях досега! Моля, работете по правилата стандарта за Спешна медицина. Не звънете, не съм в състояние да Ви помогна!", е написал д-р Манев. 

 Част от екипа на центъра е поставен под карантина. Създадена е допълнителна координация  между отделните спешни центрове в областта, за да не се нарушава досегашният ритъм на работа.

Създадена е група между отделните звена в областта за бърза реакция, за да няма ощетени пациенти. Временно управлението на областната спешна помощ се поема от д-р Благовеста Стоянова. 

За последното денонощие, положителните с коронавирус в региона са 65 души. От многопрофилната болница в Пазарджик отново призовават за помощ към доброволци, тъй като медицинският персонал е изтощен.

36 жени и 29 мъже на възраст от 11 до 83 години са с положителни проби за COVID-19, уточняват от РЗИ-Пазарджик. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?