32
Следвайте ни

Директорът на гимназията с ракиджийница: Това е учебна изба!

По националните планове школото трябвало да осигури и база за практика

viber icon

Инсталацията за производство на ракия, открита от полицията в пазарджишката Професионална гимназия по селско стопанство "Царица Йоанна", е работила там с години наред. Това коментира пред "Марица" директорът Георги Гатев, като призна, че и сам не си спомня точно откога съществува съоръжението.

То е част от учебна изба, в която се правят и вино, и високоалкохолни напитки - това е част от обучението в паралелката по лозаро-винарство, практиката е задължителна по националните учебни планове. Ако не може да се осигури такава в завод или производствено предприятие, се организира в училището, обяснява директорът.

"През годините се оказа, че са се натрупали някакви количества - да кажем, материали, които не можем да лиснем в нивата, а за да ги унищожим трябват средства - казва още Гатев. - Тука има разминаване в тяхното съхранение. Но няма нито продажби, нито опити за реализация, така че всичко това е едно недоразумение."

На въпроса за ракията, иззета от неговия дом, директорът не отрече, че е така. По думите му обаче става въпрос за домашен алкохол, произведен преди 30-40 години от неговите баща и дядо, вече покойници, и пазена оттогава за лични нужди. Нямала нищо общо с инсталацията в гимназията. Но тъй като  е отдавна правена, нямало и документи за нея. 

Гатев не скри подозренията си, че проверката е по сигнал на негов колега, който наскоро е уволнен от екипа на гимназията.

Директорът няма претенции към "Икономическа полиция", смята, че служителите просто са си вършили работата. Но е амбициран да извади и останалата част от истината наяве, за да няма повод да се чувства неудобно след случилото се днес.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?