32

Димитър Цоцорков подписа Меморандум за разбирателство с азербайджанската петролна компания

Димитър Цоцорков, изпълнителен директор на „Асарел Инвестмънт“ ЕАД и председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД, сключи Меморандум за разбирателство със SOCAR - Държавната петролна компания на Република Азербайджан. Споразумението беше подписано на 8 май с министъра на икономиката Микаил Джаббаров по време на официална визита в резиденция „Загулба“ в Баку.

Меморандумът стана факт в присъствието на двамата държавни глави, като преди това президентите Румен Радев и Илхам Алиев подписаха Декларация за стратегическо партньорство между Република България и Република Азербайджан. Българският държавен глава е на официално посещение в Азербайджан по покана на своя колега, а Димитър Цоцорков участва в делегацията като представител на бизнеса.

Меморандум за разбирателство беше сключен още между Министерство на иновациите и растежа на България и Министерство на цифровото развитие и транспорта на Азербайджан, които ще си сътрудничат в областта на технологичните иновации. Част от пакета документи от двустранен интерес, които целят задълбочаване и укрепване на сътрудничеството между страните, стана и договорът за съвместно опериране между националния превозвач „България Еър” и Азербайджанската национална авиокомпания.

Снимка: БТА

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?