102

Димитър Бербатов пристига за юбилея на ФК Балкан(Варвара)

Програмата за празника започва с протест и блокада на пътя Велинград - София

Голямата звезда на българския футбол Димитър Бербатов ще даде начален удар на приятелския благотворителен мач между тимовете на Балкан(Варвара) и Чико-Бунара(Бяга). Двата отбора ще се срещнат в неделя от 15 часа на стадион "Балкан", а Берба ще бъде сред ВИП гостите за 70-годишния юбилей на отбора от село Варвара. Идеята на благотворителния мач е чрез него да се съберат средства в помощ на семейството на починалия преди 10 дни вратар на ФК Спартак(Щърково) Тодор Милушев, който си отиде от този свят ненавършил 30 години.

Програмата за честването на юбилея на ФК "Балкан" ще започне още в 11,30 часа на обяд, за когато е планиран протест на клуба срещу БФС във връзка с безумното изваждане на отбора от първенството на "А"РФГ - Пазарджик. Той ще се изразява в блокиране на пътя Велинград - София на т-образното кръстовище до т.нар. Червена сграда край ЖП линията на теснолинейката. В демонстрацията ще се включат и представители на ФК Зенит(Ветрен дол), чийто клуб също подобно на комшиите си от ФК Балкан е спрян от БФС по безцеремонен начин от участие в регионалното първенство на "Б" РФГ-Пазарджик. 

След приключване на протеста футболисти, ръководители, ветерани и фенове ще се отправят към стадион “Балкан”, където в 14.00 часа ще бъде открит бюст-паметник на дългогодишния президент и спомоществувател на футбола в село Варвара Васил Гешев. Мемориалът е изграден със средства, събрани от феновете на Балкан в знак на почит и благодарност за всичко сторено от него в продължение на близо 28 години. По време на управлението на Васил Гешев отбора записа едни от най-големите си успехи в цялата клубна история! След откриването на паметника, от името на организаторите за всички присъстващи ще бъде раздаден курбан за здраве. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?