Следвайте ни

Дезинфекцират църквите преди празниците

viber icon

Преди Цветница и Великден ще бъдат дезинфекцирани православните храмове в трите квартала на Велинград, съобщиха от общината в града. Ще бъдат раздадени и лични предпазни средства на работещите в църквите - ръкавици, маски и дезинфектанти.
Велинградските свещеници ще създадат пропускателен режим, за да се избегне струпването на хора. Гражданите трябва да знаят, че в църквата ще се влиза само със защитна маска и ръкавици. Миряните няма да целуват иконите, а само ше се покланят пред тях. Ще се вземат и допълнителни предпазни мерки - молитвената икона, свещниците, свещите, както и върбовите клонки ще бъдат изнесени извън храмовете.
Напомняме на всички, че трябва да спазват отстоянието от 2 метра един от друг.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Венцислав

10.04.2020 | 00:00

В парка не може, в планината не може, да си изкарваме хляба не може, но да търсим Бог в церемониите, показността и тълпите може !?! .....Чл. 7. (1) Свободата на вероизповедание не може да бъде насочена срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала или срещу правата и свободите на други лица. (2) Религиозните общности и институции, както и верски убеждения, не могат да се използват за политически цели. (3) Правото на вероизповедание не може да бъде ограничавано, освен в случаите по ал. 1 и 2. (4) Правата и свободите на лицата, членуващи в религиозна общност, не могат да бъдат ограничавани от вътрешните правила, ритуали и обреди на тази общност или институция. ЗАКОН ЗА ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯТА

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?