32

Десислава Георгиева напуска „Възраждане“ и разпуска пазарджишката структура

Причината: Натиск от ръководството на партията

Председателят на структурата на партия "Възраждане" в Пазарджик и общински съветник Десислава Георгиева обяви днес в пресклуба на БТА, че напуска партията.

Тя заяви още, че разпуска структурата и ще бъде независим общински съветник.

Като причина за решението си тя посочи натиск от страна народния представител от партията Стоян Таслаков, на който казва, е била подложена, за гласувания в общинския съвет.

"Бях предадена от лидера на ПП "Възраждане" – Костадин Костадинов и от неговия наместник Стоян Таслаков“, заяви Георгиева. Тя твърди, че Костадинов и Таслаков са сключвали "безпрецедентни споразумения без знанието на структурата". "Аз бях уведомявана впоследствие за начина, по който трябва да гласувам, против моята воля и против волята на нашите гласоподаватели", каза още Десислава Георгиева. Тя посочи като примери за натиск гласуването на предложението за отстраняване на председателя на общинския съвет и за включването ѝ в представителна група на съветници.

На пресконференцията оставката си като секретар на структурата на "Възраждане" в Пазарджик обяви и Екатерина Коцева. "Нито една от нас двете не се е продала, както очакваме да чуем по отношение на нас, след като това заявление излезе в общественото пространство. Моето напускане не е продиктувано от нейното, допълни Коцева. По думите ѝ в управлението на областните и общинските структури се "получава един феодализъм, който говори за двойни принципи, които нямат място в една чиста кауза".

Десислава Георгива добави,че няма да призовава членове на "Възраждане" да последват примера ѝ.

БТА потърси Стоян Таслаков за коментар и той увери, че до края на деня ще изпрати своето становище. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?