32

Десето юбилейно състезание „Аз обичам България“ ще се проведе в ДГ „Калина Малина“

За десети път ДГ „Калина Малина“ организира състезанието „Аз обичам България“. То е посветено на 145-ата годишнина от Освобождението на България и 45-ата годишнина от откриването на ДГ „Калина Малина“. Композиторът Хайгашод Агасян ще бъде специален гост и член на журито, което ще оценява децата от четвъртите подготвителни групи „Златна рибка“, „Смехорани“ и „Слънчице“.

Покани са отправени към ръководството на Община Пазарджик и Регионалния инспекторат по образованието, към директори, партньори и медии.

 Над 90 деца ще се състезават в четири кръга: „Моята родина“, „Моят роден град“, „Народни будители и герои“ и „Народни творци и фолклор“. 

По време на състезанието бъдещите първокласници ще изпълнят четири нови песни по музика на Хайгашод Агасян, които ще бъдат включени в следващия му албум: „Съдба“, „Заветът на Аспарух“, „Молитва за България“ и „Децата на България“. Предвидено е участниците в състезанието да покажат и танцови умения, като трябва да изиграят Право хоро, Ръченица и Мъжко хоро.  

Между отделните кръгове те ще изпълнят „Оттук започва България“, „Песен за Пазарджик“ и песента, посветена на Апостола на свободата Васил Левски – „Кажи ми, горо“. Децата с огромно желание се подготвят за състезанието, а за всички участници е предвидена награда.

С редица инициативи ще бъде отбелязана от децата и учителите юбилейната 45-ата година от откриването на ДГ „Калина Малина“, още повече, че през тази година се навършват 125 години от рождението на любимата писателка, която е и патрон на детската градина. 

Всички дейности от началото на годината са посветени на различни видове изкуства.

Като финална изява за завършването на подготвителните групи и отбелязване на юбилея на ДГ „Калина Малина“ е предвиден голям концерт-спектакъл в ДКТ „Константин Величков“ в Пазарджик. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
dimitar

dimitar

28.02.2023 | 19:51

оферта за личен и професионален заем Ние сме кредитна финансова институция, представлявана от голяма инвестиционна група Euos pacific bank. Предлагаме много изгодни кредитни услуги от 5000 евро до сума от 500 000 евро с възможност за връщане с лихвен процент от 2,5% годишно за период на изплащане от 25 години, свържете се с нас по имейл или чрез WhatsApp на следните координати. За информация се свържете с нас по имейл. Имейл: [email protected]; whatsapp:+33 745 503 314

Отговори
0 0
Лила

Лила

28.02.2023 | 11:15

А на тези деца някой казал ли им е коя е Калина Малина, разказал ли е за живота й и къде живя в последните си години и къде умря...далеч, далеч от родината....

Отговори
0 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?