Следвайте ни

Десетина членове на СИК закъсняха за началото на вота в Пазарджик

viber icon

Около 10 членове на общо 373 секционни избирателни комисии не са се явили навреме тази сутрин на работните си места за началото на изборния ден в Пазарджишка област. Това съобщиха от РИК, като уточниха, че случилото се не е попречило гласуването да започне навреме, нормално и спокойно. Част от служителите са заменени с други от резервите, други се изчакват, тъй като е възможно да са имали проблеми с транспорт или подобни уважителни причини.

Всички машини в региона са заработили нормално и до момента не показват дефекти. Припомняме, че ако все пак някоя от тях или дори всички се повредят, има опция те да бъдат поправени от техници, осигурени от "Сиела Норма". За всеки случай са доставени и 241 000 бюлетини при под 239 000 гласоподаватели, така че в краен случай вотът може да се проведе по стария начин.

От полицията също съобщават, че всички секции са предадени на комисиите минути преди 7,00 часа тази сутрин и всичко е протекло без проблеми. До момента няма никакви сигнали за нарушения, престъпления или други нередности.

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?