32

Ден на доброто в подкрепа на онкоболната Вики проведоха в НУ “Васил Друмев“

Ден на доброто, вярата, надеждата и приятелството е днешният 28 октомври в календара на пазарджишкото Начално училище „Васил Друмев“. Защото човек чувства себе си цял, когато помага, когато дарява, когато осмисля.

Преподавателите в пазарджишкото школо учат своите ученици и на това с убеждението, че благотворителността се възпитава от ранна детска възрасг и е част от процеса на изграждане на личността. Така кампанията „Заедно за Вики“, инициирана от класните ръководители и изцяло подкрепена от учениците и техните семейства, прерасна в днешния специален ден.

Виктория Петрова е от Пазарджик, съпруга и майка на две прекрасни момичета, възпитаници на Начално училище „Васил Друмев“ - Ивана и Микаела. Семейството се нуждае  от финансова подкрепа за осигуряване на скъпоструващо онколечение в Турция.

По инициатива на Ученическия съвет на училището, в който участват представители на всички класове, всички ученици от 3 „б“ клас, с класен ръководител г-жа Антоанета Василева, заедно с представиткели на УС изписаха огромно сърце в двора на училището и заедно изрекоха най-красивата детска молитва, „Дядо Господи, прости ми....“ на Иван Вазов. С мисъл за доброто, надеждата и с вяра! 

От ръцете на децата, водени от Микаела, по-малката дъщеря на Виктория Павлова, която е ученичка в 3 „б“ клас и нейните приятели, в небето полетя бял гълъб. В знак на съпричастност, вяра, надежда и предстоящи по-добри дни за всички.

Съпричастни с инициативата бяха всички ученици и преподаватели в училището, които през целия ден са с червени сърца на реверите си.

Събраните средства в размер на 2 632.34 лева бяха дарени на бащата Спас Павлов, който също беше в училището. Той получи и специален подарък - 250 рисунки от всички деца в училището с посланието, подчинено на днешния ден - вяра и надежда.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?