32
Следвайте ни

Демонстранти посрещат съветниците преди днешната сесия

viber icon

Демонстранти ще посрещнат съветниците в Пазарджик, преди да влязат в сградата на общината за редовната си сесия, която се очаква да започне от 14,00 часа. Повод за проявата на недоволство е точката за поемане на нов дълг в общ размер около 21 милиона лева, част от който отива за рефинансиране на стари задължения, а останалото - за самоучастие при реализацията на инфраструктурни проекти.

Организатор на митинга този път е Любомир Гечев, който бе кандидат за народен представител от листата на "Демократична България". Съдейки по реакцията на потребителите в социалните мрежи, не се очаква протестът да е масов. Припомняме, че при общественото обсъждане на темата друг митинг, който привлече по 30-40 участници в двата дни на провеждане.

Освен точката за дълга съветниците ще обсъждат и гласуват актуализация на бюджета, определяне на печеливш от публичен търг за имот на ул. "Цанко Церковски" №1, решение за членство на общината в Сдружение с нестопанска цел "Балкански воден клъстер" и други. Дневният ред е с 34 точки.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?