102

Делят Трета ЮФЛ на две подгрупи с по 12 отбора?

Рекорден брой отбори ще участват от новия сезон 2022/23 в Югозападната Трета лига, анонсираха източници на "Марица" в ЗС на БФС. Планира се дивизията да се увеличи до 24 тима, а те да бъдат декомпозирани на две подгрупи от по 12, като първите два от всяка ще играят финални плейофи за определяне на новака във втория ни ешелон за сезон 2023/24. В редовния дял тимовете ще играят по три пъти помежду си – общо 33 кръга.

Големият брой участници идва от факта, че Славия и Левски са заявили дублиращи отбори, а ФК ЦСКА 1948 Сф, който вече има втори състав във Втора лига, стяга трети за трета дивизия по подобие на Лудогорец на Североизток.

От втория ешелон изпаднаха вече два отбора, които автоматично отиват на Югозапад – Марек Дупница и Септември Симитли, а Царско село обяви, че напуска професионалните структури и от новия сезон ще има право да започне в Трета лига.

Това означава 6 нови състава. В момента Югозападната Трета лига е от 20 клуба. Първият, който влиза във втория ешелон, вече е ясен – Беласица. От дивизията изпаднаха три –  Левски(Чепинци) и дублиращите формации на  Пирин(Благоевград) и Хебър.

При един влизащ и три изпадащи групата остава с 16 тима. Към тях от следващия сезон трябва да се присъединят шестте горепосочени отбора -  Марек, Септември(Симитли), Левски II, Славия II, ФК ЦСКА 1948 Сф III и Царско село, плюс два новака от четвърта дивизия (зони София град, област, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил и Перник), които предстои да играят квалификации. Така бройката на участниците от следващия сезон в Югозападната Трета лига нараства до внушителните 24. Всичко това ще се случи, ако попадналите в тази хипотеза тимове подадат заявки за участие в новото първенство. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?