32

Делото за смъртта на млад пешеходец край Ветрен влиза в Апелативния съд

Осъденият на 4 г. и 10 месеца затвор водач сам подал сигнал в полицията, че някой е изпотрошил буса му

Казусът с новогодишния инцидент, при който на 1 януари 2020 година загина 28-годишен пешеходец, ударен от бус на пътя Ветрен-Септември, влиза в Апелативния съд в Пловдив. Заседание предстои в понеделник от 9:00 часа, съобщават от пресслужбата на ведомството. Съдия-докладчик е Милена Рангелова.

Делото е образувано по жалба на подсъдимия срещу наказанието му от 4 години и 10 месеца лишаване от свобода за причиняване смъртта на пешеходец и бягство от местопроизшествието.

Пазарджишкият окръжен съд го е признал за виновен в това, че на 01.01.2020 год. на общински път, свързващ гр. Ветрен и гр. Септември, при управление на товарен автомобил марка “Мерцедес 207Д“, негова собственост, е нарушил правилата за движение, вследствие на което по непредпазливост, е причинил смърт на пешеходец. След като с  роднини на жена му пострадалият посрещнал Нова година в гр. Ветрен, към 3.00 ч. през нощта тръгнал да си ходи пеша в Септември. Вървял отстрани в ляво на пътя, когато го блъснал товарният автомобил.

Пострадалият е открит мъртъв от полицията към 22.30 ч. вечерта край пътя. А шофьорът, като видял счупеното от удара стъкло, се изплашил и подал сигнал в полицията, че някой е изпотрошил буса му. При направените два огледа обаче е установено, че намерените на местопроизшествието парчета са от товарния автомобил на подсъдимия.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?