Следвайте ни

Делото за корупция в "Напоителни системи" пак влиза в Окръжния съд

viber icon

Окръжният съд повторно ще гледа делото срещу бивш изпълнителен директор на "Напоителни системи", обвинен в злоупотреба със служебното си положение, и срещу бизнесмен, опитал да даде подкуп. Днес от 9,30 часа е поредното заседание по казуса. 

Делото е върнато от Апелативен съд – Пловдив за ново разглеждане. Образувано е по внесен от Софийска градска прокуратура обвинителен акт. Срещу Ивайло Първанов е повдигнато обвинение за това, че като изпълнителен директор на „Напоителни системи“ ЕАД, е злоупотребил с властта си като е направил опит да принуди управителя на „Напоителни системи“ ЕАД, клон Тополница Теодора Спасова, да въздейства, като убеди председателя и членове на комисията да приемат извършени строително-монтажни работи като подпишат протокол за приемане на строително – монтажни работи за три обекта, въпреки че същите не са изпълнени. За целта е употребил заплашване с уволнение. Опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини. Подсъдимият е направил опит да принуди и гл.инженер Илияна Пашова да изготви и подпише протокол за приемане СМР на три обекта, като отново е използвал заплаха за уволнение.

На вторият подсъдим Стоян Комитски е повдигнато обвинение за това, че е направил опит да даде подкуп в размер на по 2000 лв. на 2 длъжностни лица от „Напоителни системи“ ЕАД, клон Тополница, за да изготвят и подпишат три протокола за извършени строително-монтажни работи във връзка с изпълнението на договори.

Насрочено е разпоредително заседание. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?