32

Делото срещу полицая, блъснал смъртоносно дете в Братаница, започва утре

В 14,00 часа утре ще се проведе първото заседание от процеса срещу полицая, блъснал със служебен автомобил и убил на място малката Моника от Братаница, става ясно от съобщение на Окръжния съд. Докладчик е съдия Кристина Пунтева.

Делото е образувано по внесен обвинителен акт от ОП – Пазарджик срещу Владимир Панайотов. Подсъдимият е обвинен за това, че на 19.07.2021 г. в с. Братаница при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение по пътищата – шофирал е с превишена скорост 73,3 км/ч в населено място при максимално допустима 50 км/ч, извършил е изпреварване на няколко превозни средства пред пешеходна пътека и не е спрял, за да пропусне движещите се по нея деца. В резултат от деянието е блъснал 7-годишно момиче и по непредпазливост е причинил смъртта му.

Насрочено е разпоредително заседание.

Казусът предстои за разглеждане от съдебния състав (1 съдия и 2-ма съдебни заседатели) и към настоящия момент се касае само за обвинения към посоченото подсъдимо лице, уточняват от съда. Съгласно чл. 16 НПК обвиняемият се счита за НЕВИНЕН до завършване на наказателното производство с влязла в законна сила присъда,  която установява противното. 

            

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?