102

Дечицата от ИГ "Зорница" в с. Говедаре бяха изненадани с нестандартно дарение

Страхотно дарение на специални пособия изненада днес много приятно малчуганите от изнесена група "Зорница", с. Говедаре, която е към Дeтска градина "Детство", с. Мало Конаре.

То включва набор от триъгълници на Пиклер и арки за катерене, пързалки и рампи за катерене, детски мебели - столчета, пейки и маси, помощни кули и дървени куклени театри.

Новите придобивки ще влезнат веднага в употреба за дечицата от учебното заведение в пазарджишкото село Говедаре.

Директорката на изнесената група Веселина Пеева прие с голяма благодарност дарението от Руди Синапов, като с видимо вълнение прочете тематично подготвен за него благодарствен адрес.

Играчките са многофункционални, атрактивни и ще бъдат използвани интензивно в организирани педагогически дейности и забавни игри", сподели пред нашата медия Веселина Пеева.  

От своя страна Руди Синапов декларира за пореден път даденото в края на януари обещание за дарения на базата на нуждите на конкретни учебни и социални заведения от Пазарджик и селища от общината, включително детски градини и учебни заведения за деца от предучилищна възраст.

Триъгълникът на Пиклер и арки са изделия за катерене, чрез които децата се научават да се ориентират със собствено темпо, помагат за развитието на груби двигателни умения, физическа сила, пъргавина, насърчава свободното движение и свободната игра. Триъгълникът на Пиклер се вписва перфектно към философията на Монтесори за естественото грубо двигателно развитие, сочи характеристиката на специфичните уреди.  

Веднага след като сефтосаха новите придобивки малчуганите от изнесена група "Зорница", с. Говедаре, при Дeтска градина "Детство", с. Мало Конаре, отправиха персонален и групов поздрав към дарителят Руди Синапов. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?