Следвайте ни

Децата от 5. до 12. клас в Пазарджишко минават на онлайн обучение

viber icon

Учениците от прогимназиалния и гимназиалния етап преминават на онлайн обучение за следващите две седмици. Това реши Областният кризисен щаб на проведеното по-рано днес заседание. Прекратяват се до 26 март и всички присъствени извънкласни дейности. 

Заболеваемостта в училищата през последните дни е нараснала, показват данни на РУО. 190 са активните случаи. 184 са контактни, 21 са положителни. Шест паралелки са карантинирани. Под изолация са 31 педагогически и непедагогически специалисти, от които 15 с позитивни тестове и 5 – контактни. 

В детските градини има положителни 8 учители и две деца. Домашна изолация е наложена на 78 деца и служители.

Дава се препоръка на кметовете да направят предложение за издаване на заповед от страна на министъра на образованието, децата от предучилищна възраст да отсъстват по желание на родителите, след като за това бъдат уведомени директорите на детските учебни заведения и е издадена заповед от министъра на образованието.
Собствениците на търговски вериги за хранителни и нехранителни стоки е необходимо да създадат пропускателен режим, да не допускат струпването на хора на касите, да следят за спазването на дистанция от 1,5 метра от страна на посетителите, да не допускат такива без маски и да извършват дезинфекция.

Собствениците на обекти с обществено предназначение – търговски, административни и други е необходимо да създадат организация и контрол за недопускане на повече от 1 човек на 3 кв. метра площ.

Спира се плановият прием и плановите операции в болниците, забраняват се посещенията на външни лица в заведенията, предоставящи социални услуги. Въвежда се засилен контрол от страна на институциите за спазване на въведените допълнителни мерки.

Въведените допълнителни мерки са временни, влизат в сила от 11 март и ще продължат до 1 април 2021г.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?