32
Следвайте ни

Деца сключват договори за добри взаимоотношения

viber icon

Договори за добри взаимоотношения подписаха учениците от 3„а“ и 3 „б“ класове, с класни ръководители Славяна Ранчева и Катя Божилова. Инициативата е на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ - Община Пазарджик.
Гост и на двете паралелки беше секретарят на комисията Бисерка Трайкова.
В рамките на дискусията, с фокус взаимоотношенията в училище г-жа Трайкова разговаря с учениците колко важно е уважението към другия в училище, както и създаването и поддържането на приятна и забавна атмосфера за учене и забавление в училищна среда.

В договорите са заложени следните отговорности на учениците:
1. Показвам уважение с думи и дела към учители и съученици.
2. Говоря мило.
3. Изразявам внимание и благодарност.
4. Честен и искрен съм.
5. Спазвам правилата в класната стая.
6. Помагам и съдействам на всеки свой съученик.
7. Поемам отговорност за своите думи и постъпки.
8. Всеки ден правя поне една добра постъпка, за да бъде светът около мен по-добър.

Учениците и от двата клада отговаряха на въпосите: Какво ме прави добър човек?
Какво ме прави добър приятел?
Беше разиграна интересна игра със следното условие:Единият участник стиска юмрук, а другият има задачата да го накара да отвори длан, като идеята е да се предложат различни варианти за реакция и те да бъдат обсъдени. Децата се обръщаха основно с мили думи и молби един към друг за разрешаване на казуса, но в единият от класовете Корона вирусът попречи на успешния край на заданието, коментира секретарят на комисията г-жа Бисерка Трайкова, която обясни че деца са казали:Няма да подам ръка, защото в ситуация на епидемия не докосвам дланите на други хора!
Договори за добри взаимоотношения ще бъдат предложени на всички ученици в Начално училище „Васил Друмев, съобщи още Бисерка Трайкова. Такива вече са подписани от учениците в четвъртите класове. Г-жа Трайкова обясни още, че до края на годината от МКБППМН ще следят стриктно дали договорите се изпълняват от учениците, къде се срещат трудностите и как те могат да бъдат преодолени.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?