Деца пяха и рецитираха за Деня на семейството

По традиция Комплекса за социални услуги за деца и семейства гр. Пазарджик и тази година отвори врати в Деня на християнското семейство. Специалистите посветиха събитието на  българското семейство, на предпоставките и условията за изграждане на здраво семейство, на почитта и любовта към членовете на семейството. През деня се срещнаха с деца и възрастни, посетили Комплекса, за да се запознаят със средата, в която се подкрепят деца и родители в нужда.

На този ден Валерия Годжунова, класен ръководител на 4“в„ клас от  I ОУ „Св. Климент Охридски“ гр. Пазарджик и педагогическия съветник на училището Ваня Ангелова придружиха своите ученици в сградата на КСУДС, за да видят и научат повече за т.нар. „Синя стая“ в КСУДС. Децата бяха развълнувани и любопитни. Искаха да знаят за процеса на изслушване на деца - питаха за потърпевшите, за съдията, прокурора и т.н.  

Впоследствие учениците с песни и стихове поздравиха специалистите от КСУДС. Заявиха, че семейството е ключът към всичко, че е средата, в която трябва да се създават и развиват човешките добродетели и да се съхранят основните християнски ценности и традиции. Показаха своята почит и уважение към майките, бащите, роднините и съучениците си. Припомниха християнския принцип: „Обичай ближния си като себе си“. Те подариха на екипа на КСУДС собственоръчно изработени тематични картички. За довиждане оставиха своите послания върху лист хартия, „за да не избяга семейното здраве, щастие и благополучие“.

Децата получиха поздравления и подаръци от екипа на КСУДС гр. Пазарджик.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?