Следвайте ни

Деца от социални центрове получиха лаптопи и таблети

viber icon

Преносими компютри и таблети получи Центърът за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в Пещера. Кметът на Общината Йордан Младенов и Галина Стоянова - секретар, пристигнаха на място за да връчат на управителя техническите средства.

Това стана възможно след като Община Пещера  получи одобрение от Фонд „Социална закрила“.

Така децата, настанени в дома за социални услуги, ще могат да се включат в дистанционна форма на обучение. Очакванията са с помощта на закупените технически средства децата да не изостават с учебния материал и да увеличат шансовете си за реализация на пазара на труда.

Община Велинград също реализира подобен проект чрез Фонд „Социална закрила“ в тамошния Център за настаняване от семеен тип на деца и младежи. Кметът д-р Костадин Коев връчи на учениците 3 броя лаптопи, 2 броя мултифункционални устройства, 23 броя таблети и един рутер, с които ще се осигурят условия за провеждането на дистанционно обучение на 23 деца, настанени в социалното заведение.

С подкрепата на Министерство на образованието и науката ще бъдат отпуснати и 83 712 лева за закупуване на преносими компютри за нуждите на училищата в община Велинград.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?