Следвайте ни

Деца научиха повече за билките и здравословното хранене

viber icon

С образователна инициатива РИОСВ – Пазарджик и малките природолюбители от ОУ „Проф. Марин Дринов“ в гр. Панагюрище отбелязаха Международния ден на биологичното разнообразие.

Откритото занятие „Природната аптека – зеленото злато на България” се проведе с ученици от IV-ти клас в присъствието на техните класни ръководители, учители и експерт на РИОСВ-Пазарджик. Учениците бяха много активни и показаха знания за билките и тяхното приложение в здравословното хранене. Чрез презентация се запознаха с основните правила за събиране на билки. Научиха любопитни факти за значението на билките, за ежедневната им употреба, споделиха рецепти за отвари и билков чай за определени здравословни проблеми, състезаваха се в попълването на кръстословица и разбраха от учителите и експертите „Защо биологичното разнообразие е ключово за нашата храна и нашето здраве?“.

Темата на Международния ден на биологичното разнообразие през 2019 г. е „Нашето биологично разнообразие, нашата храна, нашето здраве“. Тя цели да повиши осведомеността за това, че храненето, системите на хранене и здравето зависят от биологичното разнообразие и здравите екосистеми. Ключово послание е, че многообразието допринася за възстановяването на екосистемите, смекчава изменението на климата и адаптира към климатичните промени.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?