32

Деца боядисаха 2685 яйца и ги раздадоха благотворително

На днешния Велики четвъртък на площад „Съединение“ БЧК – Пазарджик, съвместно с Община Пазарджик проведоха акция за масово боядисване на яйца. Благотворителната инициатива е заключителният етап от великденската кампания, която премина под мотото „Великден за всеки“.

В акцията се включиха общинските червенокръстки дружества, които с помощта на кметовете събраха общо 2685 яйца. С най-големи количества са участвали селата Гелеменово, Главиница, Юнаците, Синитово и Добровница. Екипите на детските градини “Пролет”,  „Юрий Гагарин” и „Слънчо“ са сварили и боядисаха част от дарените яйца. С дарения на козунаци пък са се включили фирми от Пазарджишко, които са традиционни спомоществователи на акцията.

Доброволците от Български младежки Червен кръст също дариха козунаци и сладки и участваха активно в боядисването на яйцата.

Всички събрани дарения бяха разпределени и раздадени на настанените в домовете за стари хора в град Пазарджик и село Главиница, ползвателите на обществената трапезария за социално слаби възрастни хора, домашни помощници, Приюта за пълнолетни лица,  защитено жилище ЕГИДА, държавната психиатрична болница, децата и младежите от центровете за настаняване от семеен тип в Пазарджик, центровете за работа с деца на улицата в града и село Алеко Константиново, нуждаещи се граждани.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?