Следвайте ни

Дават безплатни маски на гласуващите за кмет в неделя

viber icon

Секционните комисии за частичните избори за кметове, които предстоят в неделя в Септември, Стрелча и беловското село Аканджиево, ще дават маски на гласоподавателите, ако са забравили своите или не си носят по друга причина. В секциите няма да се допускат хора, ако не са с маски, покриващи устата и носа, разпореждат Областната управа и здравните власти. 

      

При безпрецедентни мерки срещу разпространение на зарази и с цел за гарантиране на живота и здравето на всички участници в изборния процес ще протече гласуването в неделя. Причините - за пръв път в страната ни се налага организиране на събитие, предполагащо събиране на много хора, а същевременно трябва да се осигури спазването на основните правила за безопасност.

Така в изпълнение на предписанията две от общинските изборни комисии (без тази в Септември) вече излязоха със свои решения, с които задължават трите общини да осигурят лични предпазни средства за служителите в секциите, достатъчно количество дезинфектанти за ръце, повърхности и помещения, както и ръкавици, но те ще може да се ползват по желание.

В помещенията за гласуване е задължителна дистанцията от поне метър и половина, като местата за изчакване ще бъдат обозначени. От охраняващите полицаи се очаква да не допускат струпване на хора пред входа на сградите и да контролират броя на влизащите.

Членовете на комисии пък ще трябва периодично да дезинфекцират ръцете си, масите, столовете и химикалките си. Забранява се допускането до секциите на хора без маски, но за да не бъде нарушено правото им на глас, те ще могат да получат маски от комисията, като са длъжни да покрият и устата, и носа си до излизане от секцията. Избирателите също са задължени да дезинфекцират ръцете си, преди да влязат.  

Всички допълнителни мерки, свързани с извънредната ситуация около КОВИД, ще бъдат описани и на специални информационни табла. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?