32

Дъщерята на Баш Майстора гостува в Пазарджик

Актрисата Веселина Господинова за втори път ще се срещне с учениците, този път - очи в очи

Актрисата Веселина Господинова - дъщеря на великия български актьор Кирил Господинов (1934-2003), ще гостува днес в пазарджишкото училище "Георги Брегов". Срещата с нея ще бъде от 13:00 часа в зала "Движение" на учебното заведение и е организирана по повод Международния ден на театъра - 27 март. Гостенката ще разговаря с децата и техните преподаватели за театъра, за българското кино, за своя талантлив баща, оставил ярка следа с незабравимите си роли.
На Кирил Господинов преди година и половина бе посветен и урок-трибют, проведен в СУ "Георги Брегов". Той бе проведен на 27 октомври 2021 година в памет на обичания български актьор. 
"Първоначалната идея беше това да е съвместна инициатива на СУ „Георги Брегов“ гр. Пазарджик и РБ „Никола Фурнадджиев“ гр. Пазарджик, където трябваше да се проведе и самото мероприятие. Влошената епидемична обстановка обаче наложи да преминем към онлайн формат в платформата „Майкрософт Тиймс“ - разказва инициаторът на тези срещи с българското кино - преподавателят по история Илия Михайлов.
В урока се включиха 12 ученици от 7-ми, 11-ти и 12-ти клас. Всеки един от тях работи с отделен български игрален филм с участието на Кирил Господинов. Децата изгледаха филмите, събраха подробна информация за тях (актьорски състав, режисьор, оператор, композитор, премиера) и подготвиха работни листове.
Аз обобщих тяхната работа в специална презентация с много снимки и кратки видео откъси от филмите. По време на урока всеки ученик представи филмът, с който беше работил".
Специален гост и в първото събитие беше Веселина Господинова. Тя се включи в дискусията с помощта на своя син, който също се казва Кирил Господинов и разказа интересни любопитни подробности за баща си и неговите филми.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”