Следвайте ни

Дарителска кампания за възстановяване на храм започва в Алеко

Дарителска кампания започват в Алеко Константиново с цел възраждането на местната църква. Това оповести пред медии Криси Георгиева, по чиято молба публикуваме писмото на Инициативния комитет:

"Нека с общи усилия помогнем за възстановяването на църквата в село Алеко Константиново. Жители на село Алеко Константиново организират кампания за набиране на средства за възстановяването на храм „Свето Възнесение Христово“, съобщиха от Инициативния комитет. През 2007 година керемидите на църквата са свалени по нареждане на кмета на селото под предлог, че ще се извърши реставрация на 160-годишния храм. В резултат вече 12 години село Алеко Константиново е без църква. Хората няма къде да извършват празничните си ритуали – кръщенета, сватби, а също и тъжните – погребенията. Сега около 30 семейства от Алеко Константиново с доброволен труд са се заели с възстановяването на църквата „Свето Възнесение Христово“. Вече има изработен план. За неотложните строителни дейности, а също и за цялостното изографисване на храма са необходими средства. С личен труд хората от Алеко Константиново ще се погрижат за строежа, възстановяването на покрива, за почистването на двора.

Ако желаете да помогнете, може да го направите на банковата сметка на църковното настоятелство при храм „Св. Възнесение Христово“, село Алеко Константиново, Пазарджишка духовна околия: IBAN – BG56STSA93000010199699 BIC: STSABGSF. За всеки дарен лев ще бъде даден публичен отчет", съобщават също от Инициативния комитет.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?