Следвайте ни

Дарители осигуриха нова стая за изписване на бебета в МБАЛ-Пазарджик

viber icon

Красива, удобна и уютна. Така изглежда новата стая за изписване на новородени, която беше изградена в Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик. Средствата за ремонта на помещението са осигурени от ръководството на лечебното заведение, а за оборудването помагат от фондация „Нашите недоносени деца“ и фирмите „Чико“, „Нестле“, “Бебелан“ и „Оги инвест“.
„С фондация „Нашите недоносени деца“ работим заедно от 2 години. Те активно ни помагат, за да може да обгрижваме нашите недоносени бебчета. Последното дарение от тях е обзавеждане за стаята за изписване на новородени, от която имахме изключително много нужда. Представители на фондацията избраха мебелите, дадоха идеи за това как да изглежда и помогнаха за подредбата. Ние сърдечно им благодарим и се надяваме да продължим да работим по този начин с тях. Благодарим и на фирма „Чико“, които ни дариха стол за кърмене и бебешка везна. На фирма „Нестле“, които помогнаха за обзавеждането на предверието и на „Бебелан“, които подариха хладилник. Много сме благодарни и на фирма „Оги инвест“, които дариха и монтираха щорите. Изключително благодарим и на изпълнителния директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов за подкрепата и активната помощ, която ни оказа за ремонтирането на тази стая,“ заяви началникът на Неонатологично отделение д-р Здравка Пиронова. Тя обясни, че отделението вече разполага и със семейна стая „Прегръдката лекува“, която също е нова. Тя е изградена със средства, отпуснати от ръководството на лечебното заведение, и е предназначена за майки на недоносени и високорискови новородени, за осъществяване на кенгуру грижа. Родилките ще бъдат настанявани в нея, за да могат да изчакат своите недоносени бебета и да бъдат близо до тях. Стаята разполага със собствен санитарен възел и телевизор и предлага на майките необходимото спокойствие.
Представителите на фондация „Нашите недоносени деца“ Маргарита Габровска и Соня Сотирова, които посетиха Неонатологично отделение, за да видят на място резултата от реализацията на съвместния проект споделиха, че освен мебели за стаята за изписване, от фондацията предоставят и колани за кенгуру грижи,наръчници за недоносените бебета, както и спасителна прегръдка за недоносеното бебе.
„Помагаме на 26 болници в страната, които имат Неонатологични отделения от трето ниво. Надяваме се на дългосрочно партньорство и се стремим да поддържаме контакти с лечебните заведения. Тази стая е една от стаите, които даряваме в много болници. Идеята е тук семействата да получават повече информация за децата си и да има едно такова специално обособено пространство за изписването, така че родителите да се чувстват максимално спокойно и комфортно“, обясни Маргарита Габровска. Тя благодари на всички дарители, които помагат с парични средства, за да могат да се реализират подобни добри идеи.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?