Следвайте ни

Дариха книги на българска библиотека в Салерно

Новини от Пазарджик и региона

viber icon
Община Пазарджик и Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев” направиха дарение от книги за новопостроена библиотека в италианския град Салерно. Библиотеката е международна и е изградена по инициатива на чуждоезичните общности, живеещи в Салерно, сред които е и българската. Благодарение на дарението българската секция в библиотеката вече притежава около 80 нови книги, сред които и на пазарджишки автори, енциклопедии за деца, художествена литература.
Двата града вече четири години успешно си партнират по линия на културния обмен. Асоциацията „Център за изкуство и култура” в Салерно и творческите гилдии в Пазарджик си сътрудничат, участвайки в съвместни инициативи като Международния конкурс „Ла пиецета” , който се провежда в Салерно и Фестивалът на изкуствата „Арт идея-арт алея”, организиран от Община Пазарджик. / "Пазарджишка Марица"
Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?