Следвайте ни

„Дъга над Клептуза” отново дава поле за изява на млади таланти

XI-тото издание на международния фестивал ще се проведе в началото на юли в родопския курорт

viber icon

От 2 до 4-ти юли във Велинград, ще се проведе XI Mеждународен фестивал за млади изпълнители на танци и популярни песни „Дъга над Клептуза”.
Събитието се е превърнало в традиция, която всяко лято оставя неповторим отпечатък върху културния календар на община Велинград.
„Дъга над Клептуза” предоставя сцена на млади таланти от цял свят, които представят своята музикална култура, изкуство и традиции. Събитието има за цел да спомогне за създаване на приятелски отношения между децата, да стимулира изявите на деца със специални образователни потебности, както и да допринесе за утвърждаването на Велинград като място за подходящи прояви на младите таланти.
В 11-то издание на фестивала ще участват индивидуални изпълнители, дуети и вокални групи от различни възрастови групи, както и танцови формации и солови изпълнения в различни стилове.
Официалното откриване ще е на 2 юли от 10:30ч. в НЧ „Отец Паисий-1893”.
Заявка за участие може да се изтегли от тук: http://wp.odk-velingrad.com/ раздел конкурси/.
Заявки за участие по образец се приемат до 25 юни 2021 година, включително на електронна поща: [email protected]
Инструменталите на песните също трябва да бъдат изпратени на [email protected] до 25.06.2021 г./записани като име на участника и песен/
Организатори на фестивала са Община Велинград, ЦПЛР-ОДК Велинград, ДЮВИШ „Звънче”, ВК „Караоке” и КСТ „Импулс Велинград-2002”.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?