Следвайте ни

Дадоха зелена светлина за концесия на парка "Писковец"

viber icon

С голямо мнозинство(31 гласа "за"), Общинският съвет в Пазарджик даде зелена светлина на предложението на кмета Тодор Попов паркът „Писковец” да бъде отдаден на концесия за 35 години.

Проектът е за строителство на спортен комплекс с обща територия 34 849 кв.м. В нея влизат два съседни имота – публична общинска собственост, които попадат в зелени площи, 6 сгради и 5 спортни съоръжения – площадки, тенис кортове, тренировъчна стена. Посочено бе, че те не са в добро състояние, амортизирани са и се ползват сезонно, тъй като не са закрити.

Предметът на концесията предвижда изграждане на спортен комплекс, като концесионерът ще определя и събира таксите за спортни услуги. Дава му се правото и на друга дейност или бизнес за увеличаване на търговските приходи.

Планирано е премахване на спомагателни и обслужващи сгради като на тяхно място се построи масивна сграда с три основни функции. Първата е предоставяне на пакет от туристически услуги – нощувки с хранене, с капацитет до 60 легла и заведение с до 100 места на открито и закрито. Втората – създаване на възстановителен център с фитнес и възможности за СПА и уелнес. В трета зона е предвидено да се обособи конферентна зала и да се осъществяват спортни дейности и социални мероприятия.

Общата застроена площ може да е до 1000 кв.м, а височината на бъдещата сграда – до 4,5 метра.

В предложението е заложено още възстановяване и монтаж на оборудване, осигуряващи нормалната експлоатация на осемте червени корта, обновяване на ограждения, монтиране на поливна система и поставяне на линии, колове, мрежи. Освен това е предвидено построяване на закрита зала с постоянна метална конструкция с площ от 2400 кв.м, реконструкция и доизграждане на цялостната инфраструктура, осветление, подмяна на трибуни, оформяне на зелени площи и кътове за отдих.

След изпълнението на изброените дейности концесионерът ще може да предоставя срещу заплащане както спортните съоръжения, така и други услуги, свързани с физически занимания, отдих и социални контакти.

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?