Следвайте ни

Д-р Темнилов: Засега не се налага обдишване на тримата болни от "COVID-19"

viber icon

Без промяна остава състоянието на тримата пациенти, които се лекуват от коронавирус в МБАЛ - Пазарджик.

За лечението им Здравното министерство вече  е доставило  2 опаковки хлорохинов фосфат – медикамент, който помага при  COVID 19.

Това съобщи изпълнителният директор да МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов на среща с кмета на община Пазарджик Тодор Попов.  

За момента не се налага   обдишване на  пациентите, но те се нуждаят от интензивни грижи от специалистите в Инфекциозно отделение.  

В преобразуваното в  изолатор за болни от коронавирус   Неврологично отделение вече е инсталиран  един дихателен апарат, както и апарат за диализа. Ако нямат усложнения смятам, че изходът  от лечението  и на тримата пациенти ще е добър, коментира д-р Темнилов.

Двете възрастни жени, които са на 72 години и 77-годишният мъж, са изолирани, а за  да се грижат за  тях в бившия хоспис над отделението вече живеят началникът му д-р Мария Пишмишева, две медицински сестри и двама санитари.

Към момента Спешно отделение е екипирано с 30 защитни костюма, но  нуждите от такова облекло нарастват, сподели д-р Темнилов.

Той обясни, че по нареждане на Националния кризисен щаб всяка информация, касаеща случаи на коронавирус, се координира и огласява от РЗИ-Пазарджик, за да се гарантира от специалистите, че  данните, които се предоставят на обществеността ще бъдат точни, прецизни и достоверни.

Д-р Темнилов съобщи също, че всички останали отделения в МБАЛ-Пазарджик продължават да работят нормално в условията на обявено извънредно положение.  

Той  поиска съпричастност и помощ от медиците от други лечебни заведения, които да подпомогнат работата на спешните лекари.

Д-р Темнилов изрази своята увереност, че ако всички сме дисциплинирани и спазваме наложените ограничения ще се справим по-лесно със заболяването.

Той предупреди, че вирусът на паниката и стреса е по-опасен от  COVID 19. 

 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?