32

Д-р Шопов за пострадалото дете: За пръв път виждам толкова жестоки нахапвания от куче

Състоянието, в което е прието жестоко нахапаното от куче 4-годишно момченце, е потресло и дългогодишни медици в Общинската болница във Велинград. Това разказа пред "Марица" един от лекарите, спасили живота на детето - д-р Георги Шопов от Хирургичното отделение. Той признава, че макар да е виждал в практиката си какво ли не, за пръв път вижда толкова ужасяващи рани, причинени от куче.

"Най-важното е, че успяхме да направим каквото трябва за детенцето и то вече е добре - коментира д-р Шопов. - Много жестоки наранявания имаше по цялата окосмена част на главата! Наистина много жестоки!"

 Инцидентът е станал в Батак. Пред медиците майката на пострадалото момче е разказала, че детето си е играело на улицата, когато било нападнато от голямо куче. Описала го като каракачанска овчарка. Твърдяла, че е бездомно. Детето паднало, а четириногото било над него и го хапало. На помощ се притекли и други хора, отървали малкия Румен. После близките му го закарали в Общинската болница във Велинград. Веднага е направена консултация с доц. Мария Пишмишева, инфекционист от Областната болница в Пазарджик. Поставен е и серум против бяс, което е задължително в такива случаи.

Не е известно какво е предизвикало агресията му, няма данни дали малкият се е закачал по някакъв начин с животното. Хлапето тежи не повече от 20 кг и едва ли куче от едра порода би го възприело като опасност. Преки свидетели на самото нападение няма, притеклите се на помощ са видели малкия Румен вече повален на земята и кучето над него.

Благодарение на професионализма и старанието на медиците момченцето е стабилизирано и в добро общо състояние. Скоро предстои да бъде изписано от болницата.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Нужна е съвест и морал

Нужна е съвест и морал

09.06.2023 | 14:32

Кога “дюмбелите” на държавна хранилка ще започнат да си изпълняват задълженията? Навсякъде в държавата цари хаос, закони и наредби се потъпкват безцеремонно от всякакви индивиди.

Отговори
3 0
Мен ако питате, нужна

Мен ако питате, нужна

09.06.2023 | 14:56

е една по-здрава бухалка! Явно тази нация никога не е разбирала и не разбира нито от морал, нито от съвест!!! А там, където не знаят що е това животно "съвест и морал", много добра терапия е здрава тояга и добър пердах! Както са го казали макетата "Со кротце, со благо и со малко КЮТЕК!"

Отговори
1 0
Хм…

Хм…

09.06.2023 | 14:28

Кучето е хищник, произхожда от вълка и по принцип може да бъде много опасно, ако не е от онези малки декоративни породи. Изисква се голяма отговорност и от стопани, и от съответните служби. Бездомните кучета се появиха, когато масово стопаните започнаха да изхвърлят новородените, за да не се занимават с тях. Та така с “най-добрия приятел на човека”. Прочее, някои по света отглеждат за домашни любимци мечки, вълци, тигри, питони и крокодили.

Отговори
3 0
Със свободията относно

Със свободията относно

09.06.2023 | 12:57

бездомни и домашни кучета, е така!!! Никога не знаеш кога и поради що куче ще нападне човек, ще го хапе, нарани... Екозащитниците и другарите от "n лапи" веднага ще нададат вой, че животното не е агресивно, че "нещо в момента го е провокирало" и ред подобни словоизлияния! Един доскорешен рай кмет на Южен на мое оплакване от глутници кучета и денем, и нощем в квартала, ми каза, че нищо не може да се направи поради "закона на Бриджит Бардо". Бриджит Бардо обаче, може да си развява байрака във Франция, понеже там режимът на собствениците на домашни кучета е буквално церберски: трябва завършен курс на обучение с придобита диплома, внася се депозит 12000€ (които НЕ се пипат за нищо друго от собственика) от които държавата автоматично си тегли сумите по глоби във връзка с инциденти с кучета, задължителен КЪС повод и намордник за ТОЧНО определени от закон породи кучета, високи такси за собственост върху куче. Поради тези изброени обстоятелства във Франция няма кучешко нашествие, както в България. Затова, ако Бриджит Бардо дойде да поживее в България, гарантирано до 1 година ще промени собственото си недомислие - закона!!! Освен това, по нашите закони, НЯМА начин пострадал от куче да осъди собственика на кучето: достоен гражданин - кучкар или общината! Ако имаше закон за тази цел, доста кучкари щяха да се откажат от мерака си да натрапват на останалите хора кучетата си!

Отговори
6 1

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?