32

Цвета ДаВинчи представи своя бутикова изложба от творби (СНИМКИ)

Произведенията, вдъхновени от култури от цял свят, са експонирани в единствения по рода си Музей на българските кино, изкуство и култура в село Черногорово

Световноизвестната пазарджишка художничка Цвета ДаВинчи представи своя бутикова изложба от картини и оригинални изделия от кожа и метал.

Събитието се проведе в тематичната обстановка на единствения по рода си Музей на българските кино, изкуство и култура в село Черногорово.

Цвета ДаВинчи показа едни от своите най-впечатляващи произведения на изкуството, плод на дългогодишния й опит като творец, живял на четири континента и почерпил идеи от различни култури и течения в арт изкуството.

Картините и впечатляват със своята дълбочина, констрастност и концептуалност. В тях няма случайна символика, всеки детайл е дълбоко осмислен, преживян и вдъхновен от лични, социални и душевни преживявания.

В творбите й са вплетени различни елементи - природни стихии, човешки сетива, флорални мотиви, митологични и божествени символи, както и застинали чувства, емоции и преживявания, одухотворени чрез уникално съчетание на цветове, форми и техники.

Освен с живопис, Цвета ДаВинчи се занимава и с изработка предмети и украшения от кожа. В част от тях са вплетени мотиви от живота на авторката в шаманско племе в Южна Африка.

Цвета освен творец, е и енергиен терапевт. Тя е изучавала духовни практики от почти всички точки на света. Цвета е и своеобразен основател на учението за Спиралата на живота - духовен път на себепознаване и духовна трансформация.

Нейните творби са изложени в галерии в Маями, САЩ. Една от най-любимите картини на художничката беше подарена по време на благотворителна томбола в Пазарджик в полза на деца с увреждания.

На събитието присъстваха представители на културата, образованието, мосовите медии, музиката, както и любители на изобразителното изкуството.

Събитието премина и под звуците на музикален съпровод от цигулка на талантливата малка цигуларка Елица Николова.

Цвета ДаВинчи подготвя и своя голяма изложба през пролетта на 2024 година.

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 6 оценки
3.7/5 от 6 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ЪхЪ

ЪхЪ

06.12.2023 | 15:58

Тва ще е някоя родственица на Леонардо ДаВични само!

Отговори
4 0
Микеланджело

Микеланджело

07.12.2023 | 11:39

Може би предтеча на Леонардо. Не знаех че корените му са от Перник. Но славата е световна.

Отговори
2 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?