Следвайте ни

Црънча минава на режим, водата не стига заради поливане на градини

viber icon

Воден режим се въвежда в село Црънча, съобщават от ВиК-Пазарджик. 

Поради силно нарастнала консумация на питейна вода за непитейни нужди, дължащо се на горещото и сухо време, липсата на „поливна“ вода в последните дни в селото и същевременно частично намалелия дебит на вода от планинските каптажи, ВиК дружеството е принудено да въведе режим на водопотребление с цел акумулиране на вода във водоемите над селото за осигуряване на нормално водоснабдяване в часовете с най-голяма необходимост от наличие на вода за питейно-битови нужди на домакинствата:

От вторник /13.07.2021г./ до нормализиране на ситуацията ще се спира водоподаването за цялото село в периода от 23:00 до 06:00 през нощта;
При незадоволителен ефект от нощния режим ще се въведе допълнително спиране на водоподаването за цялото село в периода от 12:00 до 18:00 през деня за осигуряване на водоподаването във вечерните часове;
За сведение подаваната вода към селото през първите 4-ри месеца на годината е около 960 куб.м./денонощие, за м. май достигат до 1175 куб.м./денонощие, за дъждовния м. юни намаляват до  1100 куб.м./денонощие, а за последните 6 дни от м. юли /07-12.07/ достигат до 1335 куб.м./денонощие. Увеличението през последните дни, съвпадащо с преустановеното подаване на поливна вода е близо 40%!

Извиняваме се за причиненото Ви неудобство и предварително благодарим за съдействието за ограничаване на поливането, допълват от ВиК.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?