Следвайте ни

COVID-19 зарази съпруга и дете на лекар от МБАЛ – Пазарджик

viber icon

Заразата от COVID-19 обхвана медицински персонал от още две отделение на МБАЛ „Пазарджик” - Първо и Второ вътрешно.

Тази сутрин РЗИ Пазарджик информира за потвърдени нови три случая на корона вирус, на лица свързани с областната болница. 

Положителен тест е дала д-р Емин(44 г.) от Второ вътрешно отделение. При нея сякаш се очакваше, тъй като тя е съпруга на шефа на ОАИЛ д-р Димитър Иванов, който бе констатиран с COVID-19 преди 3 дни. С тази диагноза и е 7-годишното им детенце. 

Третото лице от сводката за Пазарджик тази сутрин е медицинска сестра на 52 – години от Първо вътрешно отделение, научи от свой източници „Марица”.

Така общият брой заразен медицински персонал в МБАЛ „Пазарджик” става – 12 човека. 

От ОАИЛ са 9, а от другите структури още трима. 

Трите новооткрити лица са в добро общо състояние, поставени на домашна изолация.

Поетапно са взети проби от персонала на отделенията в МБАЛ-Пазарджик, съобщават още от РЗИ – Пазарджик. 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Илиана

08.05.2020 | 12:44

За съжаление българина само страха го държи да спазва някакви норми на поводение, в случая - противоепидемичните мерки. Преди два-три дена хората масово ходеха без маски, включително в магазините. Днес - съвсем друга картина, движат се с маски и по улиците, и в аптеки, в магазини, в офиси, всичко е с маски, някои и с ръкавици. Ами разбрали са, че не е шега работата и че може след седмица-две да няма и кой да ги лекува и хоп, изпълнителни. Не само това, но и от органите на реда вече се следи за спазването на мерките., а допреди месец пукнат полицай нямаше по улиците /поне аз не видях/. Е, ако бяхме от началото по-дисциплинирани медиците щяха да са живи и здрави и нямаше да си заразяват семействата. Пожелавам им лека карантина и бързо възстановяване!

Отговори
3 2

Д-р Хаус

08.05.2020 | 23:47

Ето до какво води ежедневното говорене за невижан и нечуван вирус, който ще ни връхлети с страшна ярост, че детските площадки ще се превърнат в масови гробове на труповете, които ще се прекарват с хладилни камиони. Умишлено няма да споменавам смъртните случаи от сезонния грип в България, защото виждам, че си достатъчно наплашена и ако го направя се опасявам, че никога повече няма да излезеш от вас. Повярвай ми много по-опасен е сезонният грип, но за него няма щабове и извънредни брифинги, които да се заиграват с страхът на хората и да им промиват по-най елементарен начин мозъците. Маските са вредни, много вредни!

Отговори
1 1

Д-р Савов

08.05.2020 | 10:05

Най- искрено се ИЗВИНЯВАМ за фалшивата новина от вчера!! Заплати за персонала на МБАЛ Пазарджик ще има в пълния размер вкл. бонуси!!!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?