Следвайте ни

COVID-19 в Панагюрище: Цяла група от детската градина е под карантина

viber icon

Под 14-дневна карантина е поставена една от групите на детска градина "Пролет" в Панагюрище, след като 4-годишно дете е дало положителна проба за коронавирус.

Детското заведение е дезинфектирано. 

От понеделник започва тестване на целия персонал на детското заведение, както и децата, но със съгласието на родителите им. 

Разходите по масовото тестване ще поеме общината, обяви кметът Никола Белишки.

Под карантина са поставени още 14 души, близки на семейството. Случаят няма връзка със заразената служителка от паспортното звено в полицията в Панагюрище. Там под карантина са поставени 11 души.

В понеделник местната болница, която разполага с референтна лаборатория за изследване на коронавируса, ще сключи договор със Здравната каса. Така здравното заведение ще поеме половината от разходите на тестовете на гражданите на Панагюрище, които по някаква причина трябва да се изследват за COVID-19.

Днес данните от Националната информационна система показват, че 81 от изследваните през последното денонощие 2371 проби са с положителен резултат.

Към момента у нас са потвърдени общо 3755 случая на новия коронавирус, като от тях 1554 са активни. 2008 са излекуваните лица, от които 67 са регистрирани през последните 24 часа.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?