Следвайте ни

COVID-19 настъпва в Пазарджишко, мобилизират наново болниците

viber icon

Броят на заразените с коронавирус и заболелите от КОВИД в Пазарджишко нараства в последните дни и това предизвика поредно заседание на Кризисния щаб, след което бяха оповестени мерки за овладяване на ситуацията. 


При запълване капацитета на МБАЛ-Пазарджик има възможност за пренасочване на пациенти към двете частни болници в Пазарджик, към Специализираната белодробна болница (която ще бъде в готовност още в предстоящите почивни дни), към "Уни-Хоспитал" в Панагюрище и МБАЛ-Велинград, съобщи директорката на РЗИ д-р Фани Петрова. 
"Нещата се променят много динамично, така че имаме готовност евентуално след решения на Националния оперативен щаб да предприемем допълнителни мерки", заяви д-р Петрова, като конкретизира, че се обмисля увеличаване броя на леглата за болни с КОВИД и спиране на плановите операции и прием в болници. 
"Имаме затруднения, но можем да се справим в следващите две дни", каза още  директорката на РЗИ.


Стана ясно, че продължава имунизацията в региона. Работят и 14-те специализирани кабинета. В момента те са изключително натоварени, тъй като тече и ваксинирането на хората от секционните избирателни комисии и РИК, общинските и Областната администрации, ангажирани в организацията на парламентарния вот. Паралелно с това върви реимунизацията на медици и работещи в училищата. Досега са направени 8432 ваксинации, което поставя региона на 7-8 място в страната.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?