Следвайте ни

COVID-19: Лекар, старшата сестра на ЦСМП - Пазарджик и нейна колежка, двама шофьори на РЗИ

viber icon

РЗИ - Пазарджик информира за 60 положителни проби за COVID-19 вчера. От новорегистрираните хоспитализирани са шест лица, останалите са поставени на домашна изолация. Трима са настанени в МБАЛ „Уни Хоспитал“, трима в МБАЛ - Пазарджик, като един е в Инфекциозно отделение. Пробите са на тридесет и една жени и двадесет и девет мъже. Една от жените е препратена към РЗИ - Пазарджик от друго РЗИ в страната.

От новозаразените са 14 годишно момиче от Спортно училище – Пазарджик, което е на електронно обучение и 13 годишно момче от ОУ „Св. Климент Охридски“ – Пазарджик, извършва се епидемиологично проучване.

Трима от новооткритите са служители на ДСП – Пещера, издадена е заповед на директора на РЗИ - Пазарджик за поставяне на положителните и контактните лица под карантина, и извършване на щателна дезинфекция. Новопотвърдени са лекар от МБАЛ - Пазарджик, старшата сестра на ЦСМП – Пазарджик, медицинска сестра от МБАЛ „Уни Хоспитал“ и двама шофьори на РЗИ - Пазарджик.

Разпределени са:
Жени, на възраст от 14 до 71 години: От град Пазарджик - 9, от село Синитово – 2, от село Мало Конаре – 1, от село Ивайло – 1, от село Братаница – 1, от село Щърково -1, от село Бошуля – 1; от град Стрелча – 3; от град Панагюрище – 6; от град Пещера – 5.
Мъже, на възраст от 13 до 84 години: От град Пазарджик – 8, от село Звъничево – 1, от село Черногорово – 1, от село Братаница – 1, от село Пищигово -1, от село Сарая - 1; от село Оборище – 1, от град Пещера – 2, от село Капитан Димитриево – 1; от град Панагюрище – 7, от село Баня – 1; от град Стрелча - 1; от град Белово – 1; от град Велинград – 1; от град Ракитово -1.


Починал е мъж на 74 години от град Велинград, хоспитализиран в МБАЛ - Велинград, с придружаващо заболяване артериална хипертония.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?