32

Цигов чарк стана сцена за нов клип на “Macrophone“

Планинското летовище Цигов чарк бе избрано за сцена за най-новия клип на българската рок група “Macrophone“. С това творческият екип дава начало на работата по новия си проект - "Nectar Maze", и първия клип към него "Stolen from the dark", заснет на  язовир "Батак" и показващ красотата на природата в прегръдките на Родопите. Стилът е акустичен артрок и засега всичко, с изключение на ударните инструменти, се изпълнява от Никола Николов - един от основателите и композитор на бандата, която има вече 18-годишна история.

“Macrophone“ води началото си от 2004 г., а днес в състава <210> влизат четирима музиканти - Алан, Ясен, Никола и Наско. 

Първият им концерт е заедно с GRAVITY CO. в Банско. Следващите четири години работят по парчета за първия албум на групата. Той излиза в края на 2010 г. и носи името "Contract For a Contact". През юни 2017 г. излиза нов сингъл - "Boxer", с който се състезават на международния конкурс за авторска музика. Участниците са около 16 000, но авторитетното жури на "International Songwriting Competition" (Том Уейтс, Пери Фарел,  Lorde, Зиги Марли и др.) присъжда първа награда в категория "Рок" на “Macrophone“.

През юни 2018 г. момчетата от групата участват на "Капана Фест" в Пловдив, а "Boxer" влиза в класацията на БНР - "Топ 20". Следващият сингъл "Tar Filled Dreams" отново влиза в класацията през пролетта на 2019-а.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?