Следвайте ни

Чужденци четат българска поезия във "Възрожденско приключение"

Първото международно издание на уникалната фейсбук игра започва от 21 декември, очертава се да е изключително атрактивно

viber icon

Седемнайсет чужденци от тринайсет държави ще четат българска поезия в единствената по рода си фейсбук игра "Възрожденско приключение", провеждана от будни пещерци по идея на Мария Джуркова. Поредното издание обещава да е също толкова интересно за публиката, колкото и досегашните. Изпълнителите на лирични произведения ще се впуснат в съревнование и ще се стремят да бъдат победители. Интернет аудиторията с коментари, харесвания и споделяния ще определи кои са най-изразителните рецитатори, които ще получат уникални български подаръци.
Верни на принципите на играта, организаторите са предвидили поощрителни награди и за гласуващите по този начин фейсбук потребители. Всяка вечер с жребий ще се определят тези от тях, който ще получат уникални коледни подаръци.
Настоящото издание на "Възрожденско приключение" се провежда по инициативата "С книга на Рождество Христово" на Богдана Сиракова, главен библиотекар в  НЧ "Развитие -1873" в Пещера, със съдействието на Александър Димитров, основател на езиковия онлайн курс "Bulgarian language and culture" и с подкрепата на Мария Джуркова - създател на "Възрожденско приключение".
Стиховете, използвани в играта, са на авторите Асен Разцветников, Веса Паспалеева, Гео Милев, Георги Братанов, Димитър Братанов, Димитър Спасов, Елин Пелин, Елисавета Багряна,  Стоян Дринов, Йордан Стубел,Калина Малина, Лъчезар Станчев, Младен Исаев, Моника Стоянова, Никола Фурнаджиев, Стоян Дринов и Яна Язова.
Авторската музика към изданието е дело на ММ Project - Михаил Паев и Михаела Ринкова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?