32

Човещина в критичен момент: Огнеборци спасиха костенурка от пожара край Лесичово

Костенурка е била спасена от огнеборци, участващи в потушаването на големия пожар край селата Калугерово и Лесичово. Дори в критичната ситуация в опасна близост до пламъците пожарникарите Ясен Анечв, Лазар Конов и Красимир Петров от 3 -та смяна на РСПБЗН-Пазарджик са намерили сили и начин да помогнат на животинката да оцелее. Тя сама отишла при тях в опит да избяга от огнения ад, разказа говорителят на полицията Мирослав Стоянов.
А обстановката в пламтящата борова гора още от вчера е непоносима - температурите са като в ковашка пещ, димът задушава, имаш усещането, че косата ти ще пламне, описва Стоянов. Продължават да гасят пожарникари от Пазарджик и Панагюрище, лесничеи и горски служители, шофьори на тежки машини, които правят просеки, два хеликоптера облитат и изливат вода в огнищата.
Стремежът е днес огънят да бъде локализиран, а впоследстие - и потушен. Той е обхванал над 1000 дка площи, вижда се от магистралата и е съвсем близо до селата Лесичово и Калугерово, но няма опасност да засегне къщи.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Държавата изгоря,

Държавата изгоря,

22.07.2022 | 15:27

Тия абдали костенурка спасили и се снимали даже какво са свършили. Иначе квичат за увеличение на заплатите.

Отговори
0 3

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?