Следвайте ни

Читалище проведе акция „Драгиново не е контейнер“

viber icon

Акция „Драгиново не е контейнер“, организирана на 10 април от местното читалище „Методий Драгинов-1936“, почисти селото и районът покрай реката към Дълбочица.

На призива на организаторите се отзоваха предимно млади хора и такива, които са недоволни от събраните боклуци. Хора – граждани и радетели за красота и чистота на мястото, в което живеем, такива – част от здравата местна общност, осъзнала силата си и това, че заедно можем не само да хулим в социалните мрежи, а и да бъдем съзидателни с добрите си дела и пример.


В рамките на деня бяха събрани над 500 чувала с боклуци от над 100-те участника в акцията. Кметство Драгиново осигури торбите за смет, ръкавици и транспорт. В почистването се включиха и представители на Гражданско обединение „Чист Велинград“, и деца от общинския град.

От Обединението „Чист Велинград“  споделиха, че речното корито и бреговете са заплашително занемарени, че насъбралите се там боклуци и наноси не могат да бъдат почистени за ден-два, че сигнали за проблема са подавани към компетентните органи. 

Все пак, почистващата инициатива даде своя добър резултат от труда на всички, включили се в нея – с ръце, с вили, с гребла, с триони, с храсторези. И в дълъг участък от реката водата стана бистра и буйна. Брегът грейна.

Примерът на участниците в акцията е вдъхновяващ! Силното им желание за чиста природа, непозволило да се откажат и когато е най-трудно – е завладяващо!. Това дава надежда, че Драгиново ще продължи да се бори за чистота на въздуха и водите си и такова всеобщо почистване няма да е последно, и ще става все по-масово! А читалището все повече ще бъде онази организация, която възпитава своята гражданска общност и я предвожда в начинанията и делата за по-добър живот в родното място.

“БРАВО, ДРАГИНОВО!“ написаха в страницата си във фейсбук от Гражданското обединение „Чист Велинград“.

Информира: инж. Радка Енчева-Кочева

РЕКИЦ „Читалища“ обл. Пазарджик 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?