Следвайте ни

Чистят Паша арк, всеки момент пускат водата

На прага на земеделския сезон от "Напоителни системи" призовават хората да не си хвърлят боклука в канала

viber icon

„Напоителни системи“ – клон „Тополница“ започна традиционното основно пролетно почистване на канала Паша арк, съобщи управителката на местния клон Сашка Целева. До дни предстои пускането на водата – веднага след получаване на заявки от земеделци, че им е необходима.

От седмица вече тече чистенето на канала, уточни Целева, като за пореден път призова хората да не използват коритото на канала, който е и една от атракциите на Пазарджик, за сметище. 

„Миналата година, тъй като не разполагаме с много хора и техника, служители от администрацията на предприятието излезе с чували и ръкавици и почистиха на ръка битовите отпадъци от канала. Направихме го, защото искахме да покажем на гражданите, че Паша арк не е замърсен от друго, а именно от боклука на хората, предполагам – живеещи наблизо. Винаги чистим напролет, защото не го направим, всички тези отпадъци се събират на решетките и има опасност водата да прелее и оттам насетне вредите за населението ще са много по-големи. Ако минете по канала, ще видите, че в коритото му няма наноси, нито растителност, той е в добро техническо състояние. Проблемът са изхвърлените безотговорно боклуци“.

Същевременно се извършват и наложителни възстановителни дейности. 

Сашка Целева увери, че до началото на напоителния сезон всички канали ще бъдат почистени, колкото и да е трудно заради недостига на служители и техника. Тя призна, че не може да посочи конкретна дата, до която това ще стане в Паша арк в границите на Пазарджик, но допълни, че се прави всичко възможно и това да стане в близките дни.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?