Следвайте ни

Чилиец, роден в Пазарджик и кърмен от 20 жени, гостува в болницата

viber icon

Чилиец, който е роден в Пазарджик преди 45 години посети днес МБАЛ-Пазарджик. Той се връща в България , за да види мястото, където се е появил на бял свят.

Виктор Федерико Аренас Рамирес се ражда на 6 октомври 1974г. в родилното отделение на Окръжната болница. Майка му Елиса има тежко раждане и е спасена от пазарджишките лекари, но не може да се грижи първоначално за детето си и да го кърми. Тя и бебето остават в болницата 40 дни, а за да може малкия Виктор да оцелее е кърмен от всички родилки в отделението. Според майка му са били повече от 20. Днес  той живее в  град Овале,  който е родният град на неговата майка . Работи като учител по испански език и кинематография и иска да направи документален  филм  за живота си в България. Това е и причината за посещението му в Пазарджик .

Виктор Рамирес  посети и служба ЕСГРАОН, където получи акт за раждане. Иска да кандидатства и за българско гражданство. Ще бъде щастлив , ако научи имената на лекарите, които са спасили него и майка му в Пазарджик,както и да се срещне с някой от тях. Иска да може да благодари и на някоя от  жените, които са го кърмили в болницата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?