Следвайте ни

Четвъртокласници от Черногорово – „Клас на месеца”

Табла „Клас от добротворци” за всички участници в конкурса

viber icon

Четвърти клас от НУ „Кирил и Методий” в Черногорово с класен ръководител Лидия Кръстева е победителят за ноември в конкурса „Клас на месеца”, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик. По традиция първият приз за новата учебна година се дава по повод  Деня на толерантността – 16 ноември.

Настоящата учебна година изправи всички ни пред нови предизвикателства. Екипът на МКБППМН държи на целите на инициативата „Клас на месеца”, чието начало бе поставено преди четири години - превенция на отпадането от училище, повишаване активността на учениците и мотивацията за учене, показване на нови инициативи и идеи, обогатяване на училищните традиции. Но си поставя и нови цели -  да стимулира децата да бъдат по-сплотени и да създават заедно, независимо дали са в една класна стая или в общо виртуално пространство.      

В тази различна учебна година, когато всички полагаме усилия децата да се справят при новите условия, очакваме от тях да ни покажат как общуват помежду си без агресия и как могат да бъдат добри и толерантни. Искаме да популяризираме добри практики, в които децата на дело показват как добрините променят хората и света около нас. Във времето на социална дистанция натрупването на много добри дела може да се превърне в социална епидемия.

Номинацията на четвърти клас от НУ „Кирил и Методий в Черногорово, придружена от видеоклип и презентация, впечатли журито от членове на МКБППМН.

„Добрите дела имат много измерения. Ние свързваме доброто с пораждане на радост и лъчезарна усмивка по лицата на хората. Поради това ние решихме да направим тържество по повод Деня на народните будители и да накараме нашите родители да се почувстват горди, че са българи, че ние, техните деца, сме талантливи, упорити и всеотдайни в това, което вършим. И тъй като ни питате правим ли добрини, имаме ли добра кауза, ние отговаряме - любовта към отечеството превъзхожда всички добрини.” – посочват четвъртокласниците от средищното училище, в което се обучават деца от седем села. 

Класът победител получи плакет, грамота и табло „Клас от добротворци”. Грамоти за участие и табла „Клас от добротворци” получиха и всички участници в конкурса „Клас на месеца”. На таблата децата ще вписват добрите си дела  и ще ги илюстрират със снимки. 

В края на учебната година МКБППМН към Община Пазарджик ще връчи голямата награда на конкурса – еднодневна екскурзия, и ще излъчи „Клас на годината”. А таблата „Клас от добротворци” ще бъдат подредени в изложба на видно място в града.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?