32
Следвайте ни

Четвърта поред акция "Купи-пусни" и празник на открито на Звъничево лейк

viber icon

Да подариш живота на шаран вместо да го изядеш. Да покажеш, че почиташ природата, част от която сме всички ние. Да възпиташ великодушие в изграждащия се характер на дете, така че и то, когато порасне, да уважава правото на живот и природата. Това са само част от целите на традиционната акция "Купи-пусни", организирана в чест на свети Николай Чудотворец за четвъта поредна година от Ловно-рибарското сдружение "Сокол-1893" в Пазарджик на баластриерата край Звъничево. Водоемът, известен още като Звъничево лейк, става все по-красив под грижите на рибари и природолюбители, а в последните 4 години те се опитват да предадат и на следващите поколения това отношение към природата, поясни един от членовете на сдружението - Трендафил Величков.
Четвъртото издание на акцията ще се проведе на 5 декември, тъй като Никулден се пада в понеделник. Край баластриерата ще има и непринуден празник точно в 12, но призивът е всеки да пусне по една риба, да й подари живота, когато сам реши, но непременно да се снима. Колкото повече хора го направят, толкова по-добре. Предвидени са и специални награди за участниците в акцията - те ще бъдат определени от най-атрактивните снимки, качени в страницата на Ловно-рибарското сдружение във Фейсбук. 

Величков изказва специални благодарности на участниците в досегашните издания - всеки от тях е дал добър пример на децата и ги е насочил да бъдат отговорни. Специални благодарности изказва и за колегите си, които поддържат баластриерата, почистват, озеленяват, зарибяват и я правят едно прекрасно място за отдих. Всичко това има една цел и я постига - да покаже, че риболовът и ловът са преди всичко поддържане на живота, общуване с природата, а не способ за прехрана. И че е важно първо да положиш грижа за рибата и дивеча, а след това - да ловиш.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Баджо

Баджо

04.12.2021 | 12:12

Да бе, ще тръгна да ти зарибявам аз платените гьолове.... Нали товадружество арендова гьола? Защо то не пусне рибите за своя сметка, ами чака на парите на рибарите-шарани. Нали уж се плаща и членски внос? Пускайте по-добре шараните в Марица.

Отговори
3 1
Идеята е хубава

Идеята е хубава

04.12.2021 | 08:25

НО от ЛРС да започнат и да зарибяват реките, да проверяват дали рибарите са с билет, защото това не се прави с години. И нормално всяка година все по-малко са късметлиите. Само в страните, преборили бедноста рибите се пускат обратно, защото хората са отишли за удоволствие на реката. А у нас отиват, за да намалят разходите за храна.

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?