Следвайте ни

Четири гимназии в региона получават финансиране за подобряване на базата си

viber icon

Първа копка по проект  за обновяване и модернизация  на регионална образователна инфраструктура чрез подобряване на материално-техническата база на 15 държавни училища в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, Пазарджик и София – област ще бъде направена в сряда от 10,00 часа в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Пазарджик, съобщиха от Регионалното управление по образованието. Проектът е финансиран от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020.

В рамките на проекта в област Пазарджик финансиране ще получат четири учебни заведения в Пазарджик и Велинград. Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт получава средства за изграждане на физкултурен салон, външна спортна площадка, оборудване и осигуряване на достъпна образователна среда чрез изграждане на външен асансьор, Професионалната гимназия по строителство и архитектура - за вътрешен основен ремонт на ученическо общежитие,  и изграждане на достъпна архитектурна среда в основната сграда, Професионалната гимназия по механоелектротехника - за основен ремонт на покрива на училището, изграждане на ограда на двора и спортна площадка, а Професионална гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов“, във Велинград -  за нов физкултурен салон, за основен ремонт и саниране на училищната сграда, обновяване на отоплителната инсталация, ремонт на оградата и прилежащото дворно пространство, оборудване на кабинети с компютри, изграждане на лаборатории по физика, химия и обновяване на ученическата столова.

Проектът е на обща стойност 15 млн. 802 хил. лв., от които 13 млн. 832 хил. лв. се осигуряват от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 и 2 млн. 308 хил лв. са национално финансиране. Дейностите за цялата страна трябва да приключат до 25 декември 2021г.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?