Следвайте ни

Честваме 143 г. от освобождаването на Пазарджик

viber icon

Пазарджик ще отбележи 143 години от освобождаването на града на днешния 14 януари, съобщиха от общинска администрация. Важният ден от историята ни ще бъде почетен с поднасяне на цветя на паметници на героите от борбата за свобода през 1878 година. Цветя ще бъдат поднесени пред паметника на ген. Брок, на паметната плоча на ген. Гурко, на паметника на Ованес Съвъджъян и на паметника на военните кореспонденти в Градската градина.

На 14 януари (2 януари по стар стил) водените от ген. Брок войски преминават река Марица при Пазарджик. Тържествената церемония ще започне от паметника на ген. Брок в 12:00 часа.  

Ето и поканата на местната администрация:

О Б Щ И Н А  П А З А Р Д  Ж  И К

ВИ КАНИ

да присъствате на проявите по повод

143 ГОДИНИ

ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА ПАЗАРДЖИК

14  Я Н У А Р И

11.00 ч. Поднасяне на цветя на:

Паметната плоча на ген. Брок

/моста на р.Марица/

Паметната плоча на ген. Гурко

/срещу EVN/

Паметник на  Ованес Совъджиян

/срещу магазин „Билла“/

Паметник на военните кореспонденти

/в градската градина/

По повод 143 години от Освобождението на Пазарджик, на 14 януари, Община Пазарджик организира поднасяне на цветя на паметниците и паметните плочи, свързани със събитията от 1878 година, довели до освобождаването на града.

Официалната церемония-поклонение ще е пред паметната плоча на ген. Брок от 11.00 часа.

В същия час представители на общинската администрация и културните институции ще поднесат цветя и на  паметната плоча на ген. Гурко, на паметника на Ованес Соваджиян и паметника на военните кореспонденти.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ванеса

Ванеса

14.01.2021 | 18:41

"събитията от 1878 година, довели до освобождаването на града", "войските на ген.Брок". И кои са тези войски на ген.Брок, кои са тези събития от 1878 година? Не мога да повярвам. Страх ли ви е или какво, та не можете да наречете нещата с истинските им имена - руските войски преминаха река Марица, Руско-турската война е събитието от 1978 г., което доведе до Освобождението на България от турско робство. Дребни душици, винаги ги е имало, има ги и сега.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?